Od grudnia w naszej szkole realizowany jest projekt „Zdrowie na talerzu” w ramach ogólnopolskiego programu edukacyjnego „Trzymaj Formę”. Celem projektu było zwrócenie uwagi na prawidłowe odżywianie dzieci w wieku szkolnym, kształtowanie prozdrowotnych nawyków dotyczących aktywnego stylu życia i zbilansowanej diety.
W pierwszym etapie uczniowie klas I-III oraz IV-VIII przygotowywali swoje propozycje smacznych a przede wszystkim zdrowych pierwszych i drugich śniadań. Podczas oceny „wyzwań” zwracano szczególną uwagę na: dobór składników wchodzących w skład dania (całość musiała się składać wyłącznie ze zdrowych komponentów), samodzielność w jego przygotowaniu oraz estetykę podania (efekt końcowy).
Kategoria I „Wyzwanie na zdrowe śniadanie”
I m. Antonina Barnaś
II m. Felix Niedźwiecki
Kategoria II „Wyzwanie na zdrowy lunchbox do szkoły”
I m. Hanna Marchewa
Wyróżnienia: Dawid Szewczyk, Maja Kuchta, Patrycja Kuchta
Gratulujemy!!!
Katarzyna Hawrot
Oto kolorowe, smaczne a przede wszystkim zdrowe propozycje pierwszych i drugich śniadań naszych uczniów: